Обліпихова олія по 50 мл у флак. скл.
Опис для Обліпихова олія по 50 мл у флак. скл.
Загальна характеристика
Основні фізико-хімічні властивості: масляниста прозора рідина без сторонніх включень і помутніння оранжево-червоного кольору з специфічним запахом і смаком, характерним для плодів обліпихи; без сторонніх запахів і присмаків; запах і присмак цвілі не допускаються.
Склад
Склад в %:
- Олія з плодів обліпихи - 100.
Харчова (поживна) цінність 100 г продукту, г: жири - 99,7.
Енергетична цінність (калорійність), ккал (кДж)/100 г: 897,3 (3750,7).
Властивості
Обліпихова олія, завдяки наявності в ній жиророзчинних біоантиокислювачів, зменшує інтенсивність вільнорадикальних процесів і захищає від ушкодження клітинні та субклітинні мембрани. Дієтична добавка стимулює репаративні процеси і прискорює загоювання ушкоджених тканин, виявляє певну антибактеріальну (бактеріостатичну) дію.
Рекомендації щодо застосування
Олія обліпихова може бути рекомендована в раціонах дієтичного харчування, як додаткове джерело ненасичених жирних кислот, біофлавоноїдів, вітамінів та мінералів рослинного походження, з метою загального зміцнення організму. Після консультації з лікарем олія обліпихова також може бути рекомендована для профілактики і прискорення лікування променевих уражень шкіри та слизових оболонок, у комплексній терапії виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічних запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів (фарингіти, ларингіти), гайморитів та при патологічних процесах прямої кишки.
Застереження
Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не рекомендується внутрішнє застосування при підвищеній чутливості до окремих компонентів продукту, запальних процесах жовчного міхура, печінки, підшлункової залози, жовчнокамʼяній хворобі; не рекомендується споживати дітям до 12 років.
Спосіб застосування
Для загального зміцнення організму, при патології стравоходу, виразковій хворобі шлунка й дванадцятипалої кишки дієтичну добавку дорослі приймають усередину, по 1-2 чайних ложки на день (можна додавати у страви, що не підлягають термічній обробці); не перевищувати рекомендовану кількість для щоденного споживання.
При патологічних процесах шкіри використовують зовнішньо, через день, у вигляді масляних повʼязок після очищення ураженої поверхні шкіри від некротичних тканин до появи ділянок тканинної регенерації.
При проктологічних захворюваннях - тріщини анусу, геморой - ватними тампонами, змоченими в обліпиховій олії, змащують анус і гемороїдальні вузли; при патологічних процесах прямої кишки олію вводять у її просвіт за допомогою мікроклізми (попередньо зробивши очисну клізму).
При патології ЛОР-органів - хронічний тонзиліт, стан після ангіни, хронічний фарингіт - ватними тампонами, змоченими в обліпиховій олії, змащують мигдалики, глотку; при хронічному гаймориті змочені в олії марлеві турунди вводять у зовнішні носові ходи (попередньо звільнивши їх від вмісту).
При захворюваннях верхніх дихальних шляхів добавку застосовують у вигляді інгаляцій, в умовах медичних закладів.
Рекомендований термін споживання.
Рекомендований термін споживання 2-3 тижні. Термін споживання може бути продовжений після консультації з лікарем.
Особливості застосування
Перед використанням рекомендується збовтувати.
Форма випуску
Флакони та пляшки темного кольору обʼємом від 20 мл до 500 мл.
Термін придатності
24 місяці від дати розливу.
Умови зберігання
Зберігають в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від +5 °С до +25 °С та вологості не більше 80%.
Виробник
Товариство з обмеженою відповідальністю «Фітолік».
Україна, 76026, м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 183, корп. 1.
Характеристики
Часті питання
Регулярне вживання олії обліпихи нормалізує рівень кислотності шлункового соку, активізує функції підшлункової залози, покращує роботу кишечника та ліпідний обмін у печінці. Використовується в комплексній терапії при гастриті, запорах, колітах, виразці шлунка та перешкоджає утворенню каменів у нирках та геморою.
При виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки засіб приймають по 1 чайній ложці 2-3 рази на день. Курс лікування 3-4 тижні. Місцево: при кольпіті, ендоцервіциті, ерозії шийки матки, зовнішньому геморої, тріщинах прямої кишки застосовують у вигляді тампонів, рясно просочених олією обліпихи.
Олію з обліпихи можна приймати при гастриті та виразці шлунку після консультації лікаря, при цих захворюваннях його рекомендується приймати натще по 1 чайній ложці за півгодини до їди - 2-3 рази на день.